info@hondentrimsalondribbelin.nl

Diensten

IMG_1183
066708f4-2e6b-4d55-b53a-0dcbf4133c35

De vacht en z’n verzorging, trimtechnieken, terriërs, spaniëls, poedels, maltezers, retrievers, shampoo”s etc. het verschil van vachten bij de hond, vachtverzorgingsproducten en onze dienstverlening in onze vakkundige hondentrimsalon.

Er zijn verschillende soorten vachtstructuren die om de juiste vachtverzorging vragen. Er zijn plukvachten, knipvachten, vachten die uitgedund en ontwold moeten worden als ook vachten die geschoren moeten worden hierin is dus een diversiteit aan verschillende behandelingen en diensten die mogelijk zijn in onze trimsalon.

Een maltezer heeft een totaal andere vacht dan een terriër en de vacht van een retriever is ook weer heel anders dan van een poedel. Het moge duidelijk zijn dat een verkeerde behandeling gevolgen kan hebben op de functie van de vacht. In onze vakbekwame hondentrimsalon overleggen wij met u wat de juiste behandeling is voor uw hond en adviseren wij u over het dagelijkse onderhoud.

Een gezonde vacht is afhankelijk van vele factoren, b.v. goede uitgebalanceerde voeding, dagelijkse verzorging, leeftijd, gezondheid, erfelijke aanleg etc. Ook castratie/sterilisatie hebben invloed op o.a. de vacht.

De plukvachten o.a. (Cairn terriër, Schotse terriër, West Highland White terriër/Westie, Border terriër,Norfolk,Norwich terriër, Irish Glen of Imaal terriër, Fox/Ierse,/Welsh/Lakeland/Airdale terriër,Parson/Jack Russel(ruw), Sealyham terriër,Dandie Dinmond terriër,  etc.,Bassets,Schnauzers, Ruwharige Teckels, en alle overige ruwharige rassen en mixhonden worden bij ons op ambachtelijke wijze met de hand geplukt en in model gezet. Wij kunnen u zeggen dat dit o.a. een van onze specialiteiten is. Plukvachten verharen niet maar daar tegenover staat wel dat de vacht  professioneel geplukt  moet worden. Het kan zijn dat bij een borstelbeurt toch wat onderwol mee komt, dat is normaal want het onderwol vernieuwt zich van tijd tot tijd.  Het dekhaar moet regelmatig geplukt worden om zich te kunnen vernieuwen als dat niet gebeurd dan zal de vacht dof en poreus worden en gaan verklitten met het onderwol, de huid zal dan verstikken en gaan jeuken. De vacht bied geen bescherming meer tegen weer en wind en er kunnen huidproblemen zoals bacteriële infecties ontstaan.  Wij adviseren u in onze trimsalon  graag over de mogelijkheden  van plukken en strippen en pieken. (Leest u ook de pagina wie ben ik)

logo Petsilk D01
IMG_7796
IMG_2940

Er zijn vachtstructuren die afwijken van de ras standaard zoals b.v. een woolie die een te zachte en een te volle vacht geërfd heeft. Het kan zijn dat hij uit een nest komt met broertjes en zusjes met harde vachten of ouderdieren met harde vachten en toch een te zachte vacht heeft, wellicht had een van de grootouders in de lijnen een zachte wollige vacht. Genetica is heel uitgebreid en bepalend. Men spreekt ook over het genotype en het fenotype zowel voor gezondheid als uiterlijke kenmerken is dit van groot belang. Na een castratie verandert de hormoonhuishouding waardoor een ruwharige vacht z’n hardheid kan verliezen (Dit is niet altijd het geval!)  en de hond wat dikker kan worden. Deze honden worden dan volgens een aangepast trimschema getrimd.

De samenstelling van vachtverzorgingsproducten is erg belangrijk! Uw hond kan overgevoelig zijn voor bepaalde bestandsdelen gebruik dus  niet zomaar even een babyshampoo! Een mensenhuid is anders dan een hondenvacht! In onze trimsalon gebruiken en verkopen wij hoogwaardige vachtverzorgingsproducten geheel afgestemd op de vacht van uw hond!

Vlooien, Teken en wormen zijn gek op uw huisdier en kunnen veel schade aanrichten! pak parasieten preventief aan! Er zijn genoeg betrouwbare middelen in de handel, voorkomen is immers beter dan genezen! Wij adviseren u graag!

 • Maak tijdig een afspraak!
 • Laat u de hond van te voren goed uit!
 • Breng de hond niet met een volle maag!
 • Is uw hond loops? of heeft uw hond een besmettelijke ziekte? bijzonder gedrag? of gebruikt uw hond medicijnen? Wij zijn graag geïnformeerd!
 • Bij geval van verhindering dient u dit 24 uur van te voren aan ons door te geven, wij zijn anders genoodzaakt de gereserveerde tijd in rekening te brengen.
 • U kunt bij ons terecht voor een totale vachtverzorging als ook voor een enkele wasbeurt!
 • Wassen, Plukken, Strippen, Knippen, Uitwollen, Effilleren, Scheren, Modelleren, etc!
 • Wij werken met en verkopen o.a. Petsilk vachtverzorgingsprodukten en informeren u graag!
 • Wij doen ook showhonden en hebben hier veel prijzen mee gewonnen!
 • Bij ons gelden de Algemene Leveringsvoorwaarden voor het Hondentoilettreebedrijf.
 • Prijzen zijn afgestemd op ras en vacht.
 • Hondentrimsalon “Dribbel In”is aangesloten bij de ABHB (brancheorganisatie voor gediplomeerde trimsalons)
 • Behandeling uitsluitend op afspraak de tijd word dan geheel gereserveerd voor uw lieveling!
 • Tip! Wacht niet te lang maar maak tijdig een afspraak met uw nieuwe pup zodat we u al goed kunnen informeren over de toekomstige vachtverzorging!
 • Service: Onze salon beschikt over apparatuur om chipnummers uit te kunnen lezen. Is uw hond gechipt? Vergeet dan niet om uw hond te laten registreren zodat u uw hond weer snel terug kunt vinden als deze weggelopen is. Meer op: http://www.ndg.nl